Pagina's

30 november 2009

Pepernoten recept

Een leuke bezigheid met kleine kinderen in deze dagen voor sinterklaas, is het zelf pepernoten bakken. Een aantal weken geleden deed ik het samen met Anne-Lomé en haar vriendje Wout. Het deeg was heerlijk (belangrijk criterium bij kinderen) en de pepernoten zo mogelijk nog lekkerder. Onderstaand, het recept!

Ingrediënten van Simpele pepernoten
100 gram boter
125 gram bruine basterdsuiker
1 à 2 eetlepels speculaas kruiden
zout
250 gram zelfrijzend bakmeel
0,5 deciliter melk


Bereidingswijze van Simpele pepernoten

Verwarm de oven voor op 175 graden C. In een kom de boter zacht roeren. Vervolgens de basterdsuiker, kruiden en zout toevoegen. Mengen en het zelfrijzend bakmeel en de melk erbij doen. Met koele hand snel tot deeg kneden en het deeg circa 30 minuten in de koelkast laten opstijven. Van het deeg kleine bolletjes maken en op de bakplaat leggen. En in ongeveer 15 minuten bruin bakken.

Geen opmerkingen: